header34

V2 ÉPÍTÉSZIRODA KFT.

építészeti tervezés - passzívház tervezés - energetikai tanúsítás - látványtervezés

Energetikai tanúsítvány

 Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány: szokták  még épületenergetikai tanúsítvány, energia tanúsítvány, energiatanúsítvány néven is emlegetni.

A jogszabályban ez energia tanúsítvány pontos fogalma:

„Igazoló okirat, amely az épületnek (önálló rendeltetési egységnek, lakásnak) a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza.”

Az energiatanúsítvány olyan dokumentum, amit az épületenergetikai tanúsító vagy szakértő állít ki az épületről. Ez az energetikai tanúsítvány az épület energiatakarékossági szintjéről tájékoztat minket, egy a tanúsított épülettel megegyező geometriájú, az előírásoknak éppen megfelelő épülethez viszonyított százalékos eltérés és az ahhoz rendelt betű megjelölésével. Egy C kategóriánál rosszabb épület esetén tartalmaz olyan az energetikai tanúsító által javasolt beavatkozásokat, melyekkel az épület energiafogyasztása és energiatakarékossági szintje javítható.

10 különböző kategória van, a legjobbnak számító „A+”-tól egészen a legrosszabb „I” –ig. A+, A, B, C a jogszabályban megfogalmazott követelményeket teljesítő, míg a D, E, F, G, H, és I a sorrendben egyre inkább energiapazarló, a mai elvárásoknak nem megfelelő épület jelöli. Egy átlagos az 1970-es években épült családi ház általában „F” - "G" kategóriájú.

 

A + 

< 55 

Fokozottan energiatakarékos

A

56 - 75

Energiatakarékos

B

76 - 95

Követelménynél jobb

C

96 - 100

Követelménynek megfelelő

D

101 - 120

Követelményt megközelítő

E

121 - 150

Átlagosnál jobb

F

151 - 190

Átlagos

G

191 - 250

Átlagost megközelítő

H

251 - 340

Gyenge

I

341 <

Rossz

 minta energetikai tanúsítvány

minta tanusitvany icon

Amennyiben energetikai tanúsítványt szeretne készíttetni, esetleg energetikai tanúsítóra vagy energetikai szakértőre van szüksége úgy azt az ajánlatkérés oldalon jelezheti felénk.

Vállaljuk energiatanúsítvány kiállítását kedvező áron, rövid határidővel.

{source}<div class="fb-like" data-href="http://www.v2epitesz.hu/energetikai-tanusitvany" data-send="false" data-layout="button_count" data-width="450" data-show-faces="true" data-action="recommend" data-colorscheme="dark" data-font="arial"></div>{/source}